Quinteto Tangarte, Stallet, Stockholm

Saturday @ 20:00

Stockholm, Sweden

This concert will be recorded by SR P2 for later broadcast.

Gig Details

Admission:

Venue Details

Address
Stallgatan 7
Stockholm
Sweden
Website:

Tangon som föddes i hamnområdet i Rio de la Plata, har tagit sig från de ruffigaste bakgatorna i Buenos Aires till de finaste salonger i världen. Tangarte, som under 20 år specialiserat sig på att spela till dans har kavlat upp ärmarna och grävt djupare i musiken. Vad är tango? Varför kan vi inte leva utan den? Varifrån kommer denna musik som drabbar oss med all sin kraft, passion och poesi?

Orquesta Tangarte är en argentinsk-svensk tangoorkester som grundades i Malmö 1999 av bandoneonisten Juanjo Passo med syftet att framföra och sprida tangomusiken från dess födelseplats, Rio de la Plata. Tangartes musik är framför allt den rioplatensiska tangon, med en stor och varierad repertoar från tangons olika stilar och epoker, och spelar både konserter och till dans.

Med tangon som röd tråd kommer Tangarte att bjuda på en bred repertoar; alltifrån klassiska tango-arrangemang, nya kompositioner, musik av Piazzolla och varför inte en släng av argentinsk folkmusik och finska tango-toner. Den melankoliska melodin, den dramatiska harmoniken och den förskjutna rytmen. Och så så klart den starka markeringen – marcatot. Allt detta och lite mer med Tangarte! Tango Argentino – Made in Sweden!

Tangarte har genom åren uppträtt på tillställningar av vitt skilda slag, stort som smått: tangofestivaler, musikfestivaler, konserter och milongas från norr till söder i Sverige, Skandinavien och på en hel del olika platser runt om i världen.

Orkestern bjuder regelbundet in gästartister och har samarbetat med bandoneonisterna Juan José Mosalini, Luis Stazo (Sexteto Mayor), Santiago Cimadevilla och Marcelo Mercadante, pianisterna Juan Esteban Cuacci, Gustavo Beytelmann, Cristian Zarate, Luciano Supervielle, kontrabasisten Ignacio Varchausky samt sångerskorna Claudia Pannone, Susanna Levonen och Marianne Maans. Orquesta Tangarte har också gjort konserter tillsammans med både blås- och symfoniorkestrar.

Orquesta Tangarte har tidigare haft sångarna Juan José Passo (grundare av Tangarte) och Sofia Álvarez Tidstrand, som båda har betytt mycket för bandets framgång och utveckling sedan starten.

Juanjo Passo – bandoneon
Garik Binder – piano
Jakob Gerhardsson – kontrabas
Irina Binder – fiol
Hedda Heiskanen – fiol
Per Tidstrand – cello

ENTRÉ:

200kr ordinarie/
140kr medlem Stallet/studerande /pensionär
(inkl. 20kr bokningsavgift)

Stallet & serveringen öppnar 19.00
Stanna gärna kvar, serveringen har öppet

Doors 7pm – concert 8pm – welcome!

Facebook: https://www.facebook.com/events/347462587379532/
Hemsida: https://stallet.st/sv/7139-orquesta-tangarte-220312
Tickster: https://secure.tickster.com/veu8bvmyfmtk31y