Orquesta Tangarte med gäster, Palladium, Malmö

Friday @ 19:00

Malmö, Sweden

Jubileumskonsert Orquesta Tangarte 25 år

Gig Details

Admission:

Venue Details

Address
Södergatan
Malmö
Sweden
Website:

Orquesta Tangarte 25-årsjubileum feat. Pablo Jaurena och Omar Mollo

Orquesta Tangarte firar 25 år och bjuder in till ett stämningsfullt födelsedagsfirande där publiken får följa orkesterns resa genom åren! Tangostilar från olika epoker presenteras både klassiskt och traditionellt, men med en rejäl touch av bandets eget sound och en stor dos nutid, utan att förlora den genuina tangons essens. Det blir instrumentalmusik, poetisk sång, tradition, kraft, passion och tangoglädje i ett och samma program.

25-årsfirandet förgylls av två inbjudna artister av högsta klass: Pablo Jaurena, en bandoneonvirtuos från Argentina, medlem i stjärnorkestern El Arranque, och sångaren Omar Mollo som idag är en av Argentinas mest prisade tangoartister. Han har en bred repertoar för alla tangoälskare och utstrålar energi och närvaro på scen som en rocklegend.

Orquesta Tangarte är en argentinsk-svensk tangoorkester som grundades i Malmö 1999 av bandoneonisten Juanjo Passo, med syftet att framföra och sprida tangomusiken från dess födelseplats, Rio de la Plata. Tangartes musik är framför allt den rioplatensiska tangon, med en stor och varierad repertoar från tangons olika stilar och epoker, från guldåldern på 1940 och 50-talen och fram till idag. En oförglömlig tango-födelsedagskonsert utlovas!

Efter konserten har publiken möjlighet att stanna kvar och mingla, lyssna eller varför inte dansa tango i foajén till den eminenta Malmö-baserade Tango-DJ:n Marcela Troncoso.

Orquesta Tangarte:
Juanjo Passo – bandoneon, musical director
Garik Binder – piano
Jakob Gerhardsson – double bass
Irina Binder – violin
Hedda Heiskanen – violin
Per Tidstrand – violoncello

pablo jaurena

omar mollo

https://www.palladium.nu/kalender/orquesta-tangarte-25-arsjubileum-feat-pablo-jaurena-och-omar-mollo/