Piazzolla 100 år – Orquesta Tangarte och Claudia Pannone, Palladium, Malmö

Friday @ 19:00

Malmö, Sweden

Piazzolla 100 år – Orquesta Tangarte och Claudia Pannone

Gig Details

Admission:

Venue Details

Address
Södergatan
Malmö
Sweden
Website:

Astor Piazzolla, född 1921, är bryggan mellan klassisk musik och tango, mellan improvisation och noterad musik, mellan lugna harmonier och nervösa dissonanser… Vi har honom att tacka för en levande genre som dagligen inspirerar människor i hela världen; musiker, dansare och lyssnare. När nu Piazzolla skulle fyllt 100 år, hyllar Orquesta Tangarte honom tillsammans med den argentinska sångerskan Claudia Pannone. Det är en berättelse i musik om en människa som vågade gå sin egen väg, medan han utmanade synliga och osynliga gränser. En modig människa som skrev nymodig musik. Ständigt modern, hyllad och respekterad. En människa som gick ur tiden innan världen upptäckte hans tidlöshet. Länge leve Piazzolla!

claudia pannone

Konserten innehåller stycken ur Piazzollas rika produktion, från traditionella kompositioner för tangoorkester, via låtar á la Quinteto Tango Nuevo till tidlösa klassiker.

Kvällen till ära förstärks Tangarte av Charlotte Andersson på saxofon och Joakim Jensen på trummor.

Orquesta Tangarte är en argentinsk-svensk tangoorkester som grundades i Malmö 1999 av bandoneonisten Juanjo Passo med syftet att framföra och sprida tangomusiken från dess födelseplats, Rio de la Plata. Tangartes musik är framför allt den rioplatensiska tangon, med en stor och varierad repertoar från tangons olika stilar och epoker, och spelar både konserter och till dans

Tangarte har genom åren uppträtt på tillställningar av vitt skilda slag, stort som smått: tangofestivaler, musikfestivaler, konserter och milongas från norr till söder i Sverige, Skandinavien och på en hel del olika platser runt om i världen.

Orquesta Tangarte består av Juanjo Passo, bandoneon & musikalisk ledare, Hedda Heiskanen, violin, Irina Binder, violin, Per Tidstrand, cello, Garik Binder, piano och Jacob Bartilson, kontrabas.

Foto:
Orquesta Tangarte:
Kennet Ruona
Claudia Pannone: Gerald Desmons

Projektet genomförs med stöd av Konstnärsnämnden och Kulturrådet.