Orquesta Tangarte, Tango Primavera, Stockholm

Friday @ 18:30

Stockholm, Sweden

Tangarte 25 år - Konsert med danshow och milonga. Gästsångare Alejo Falces och danshow med Sara Westin & Juan Pablo ‘Juampi’ Canavire.

Gig Details

Admission:

Venue Details

Address
Nybrokajen 11
Stockholm
Sweden
Website:

Tangarte 25 år – Konsert med danshow och milonga

Festkväll med Tangarte på Musikaliska Kvarteret

Vi firar att Orquesta Tangarte fyller 25 år! Stor festkväll på Musikaliska Kvarteret med konsert och danshow i vackra konsertsalen, milonga i finfina Clarasalen och ‘bakficka’ med alternativmusik. Tangarte ger både en konsert och spelar sen till dans. Under konserten får vi även lyssna till gästsångaren Alejo Falces och uppleva danshow med Sara Westin & Juan Pablo ‘Juampi’ Canavire.

26 april 2024

Entré & barer: 17.30
Konsert med Orquesta Tangarte på Stora Scen: kl.18.30 (1,5h)
Milonga och danskväll i Clarasalen efter konserten

Milonga på två golv – klassisk milonga med DJ Juampi och alternativmusik med DJ Pino Dangiola

Mat: Argentisk grilltallrik finns att beställa vid köp av biljett som serveras till Milongan från 20.00, vegetariska alternativ finns.

Biljetter: https://www.musikaliskakvarteret.se/event?evt=ajw9kn3fakld0k5 eller via festivalen

Tango Primavera (festivalen)

Denna kväll är en del av tangofestivalen Tango Primavera som hålls torsdag 25/4 – söndag 28/4 på Skeppsholmens folkhögskola, Musikaliska Kvarteret och Stallet.

Om du köper festivalens milongapass ingår denna festkväll.

Mer info samt köp av festivalpass finner du på tangoprimavera.se

Orquesta Tangarte 25 År

Tangon, som föddes i hamnområdet i Rio de la Plata, har tagit sig från de ruffigaste bakgatorna i Buenos Aires till de finaste salonger i världen. Tangarte, som under 25 år specialiserat sig på att spela till dans har inför denna turné kavlat upp ärmarna och grävt djupare i musiken. Vad är tango? Varför kan vi inte leva utan den? Varifrån kommer denna musik som drabbar oss med all sin kraft, passion och poesi? 

Tangarte tror sig ha hittat svaret och tillsammans med tangosångaren Alejo Falces samt dansarna Juampi & Sara bjuder de publiken med på sin upptäcktsfärd: Bakåt i historien till tangons rötter i rytmerna och folkmusiken. Därifrån, via den traditionella dansanta tangon, längs snåriga vägar till nya utkristalliserade stilar, såsom finsk tango och nykomponerade skräddarsydda stycken.

När Orquesta Tangarte från Malmö, en av Sveriges främsta tangoorkester fyller 25 år bjuder de in till en konsert där du får uppleva en levande blandning av tango, poetisk sång, nyfiken upptäckarglädje och passionerad dans.

På scen:

Juanjo Passo: bandoneon och musikalisk ledare, Hedda Heiskanen: violin, Irina Binder: violin, Per Tidstrand: cello, Garik Binder: piano, Jakob Gerhardsson: kontrabas

Gästsång: Alejo Falces

Dansshow: Juampi & Sara

Efter konserten bjuder vi upp till dans på Clara Schumans vackra sal med DJ Juampi.

Alejo Falces är argentinsk sångare, kompositör och arrangör. Född i Buenos Aires började han med musiken i mycket tidig ålder musik under ledningen av sin far och tog sig an en bred repertoar som sträcker sig från tango och bolero till argentinsk folkmusik. Senare fortsatte han sina formella studier i sång och piano vid Manuel de Falla kommunala konservatoriet.

År senare vann han ett stipendium för att kunna utveckla vidare sin lyriska sång vid Instituto Superior de Arte del Teatro Colón i staden Buenos Aires. Han har uppträtt på olika platser och konserthus i Buenos Aires, tillsammans med de bästa musikerna i landet. Han har också presenterats i praktiskt taget hela Latinamerika och Europa. Han har deltagit i World Tango Festival i Buenos Aires med Leonardo Marconi tangoorkestern och har även uppträtt i USA, där han spelade in sitt första album ¨Cumpliendo un Sueño¨, som för närvarande remastras.

I Sverige uppträdde han på Uppsalafestivalen (Konsert & Kongress) med Tallinns kammarorkester (Estland). Till Astors Piazzollas jubileum uppträdde han också på Artipelag. I somras uppträdde han med Alicantes kammarorkester på Kulturfestivalen i Stockholm. Han är en av de mest karismatiska argentinska tangoartisterna för tillfället och har känsligheten att beröra den intima fibern hos varje lyssnare på en resa mot de extrema känslor och musikaliska vykort som Tango-genren erbjuder oss.

Sara Westin & Juan Pablo Canavire är en dynamisk duo direkt från Buenos Aires och DNI Tango School. Med sex års danspartnerskap på DNI Company och spännande resor runt om i världen, är vi verkligen glada över att dela vår kärlek till tango med dig! Våra klasser handlar inte bara om dans; de handlar om att omfamna, känna, umgås, lära sig och skratta tillsammans. Vi skräddarsyr vår teknik för att passa alla nivåer och stilar, vilket säkerställer att varje elev lämnar och känner sig inte bara som en skickligare dansare utan också en mer nöjd individ. Vi är också regissörer och skapare av Somos Tango Stockholm tillsammans med våra fantastiska vänner Dulce Lauria och Adrian Ferreira!

Musikaliska Kvarteret Fastigheten Musikaliska Akademien på Nybrokajen 11 är Sveriges första konserthus ritat av arkitekten Johan Fredrik Åbom och invigdes 1877. Stora scen är Sveriges första konsertsal och här hölls också de tjugosex första Nobelprisutdelningarna.

Idén om ett musikaliskt kvarter är sedan gammalt men Musikaliska Kvarteret drivs sedan 2022 som ett kluster av scener, restauranger, barer och eventytor med hela fastigheten inräknad av Musikaliska Kvarteret i Stockholm AB. Här finns förutom den anrika Stora Scen även Clara Schumannsalen, Foajébaren, Vinbaren, Blinda Tigern, Stallet och utomhusservering på både kajen och innergården på somrarna.