Orquesta Tangarte 20-årsjubileum, Landskrona Teater

Friday @ 19:00

Landskrona, Sweden

Orquesta Tangarte firar sitt 20-årsjubileum med en helkväll med gästsångerska, dansuppvisning och konferencier.

Gig Details

Venue Details

Address
Landskrona Teater Landskrona
Sweden

“Svett, smuts och finkultur”

 
Tangon, som föddes i hamnområdet i Rio de la Plata, har tagit sig från de ruffigaste bakgatorna i Buenos Aires till de finaste salonger i världen. Tangarte, som under 20 år specialiserat sig på att spela till dans har inför denna turné kavlat upp ärmarna och grävt djupare i musiken. Vad är tango? Varför kan vi inte leva utan den? Varifrån kommer denna musik som drabbar oss med all sin kraft, passion och poesi? Tangarte tror sig ha hittat svaret och tillsammans med sångerskan Claudia Pannone (Gotan Project), presentatören Harald Leander (skådespelare och regissör) och dansarna Marcela & Ruben bjuder de publiken med på sin upptäcktsfärd: Bakåt i historien till tangons rötter i rytmerna och folkmusiken. Därifrån, via den traditionella dansanta tangon, längs snåriga vägar till nya utkristalliserade stilar, såsom finsk tango och nykomponerade skräddarsydda stycken.
 
Orquesta Tangarte Photo:Kennet Ruona 2019
Orquesta Tangarte Photo:Kennet Ruona 2019
”Svett, smuts och finkultur” är en konsert för att fira Tangartes 20-årsjubileum. Programmet åker på turné hösten 2019 (mer information under “Events”). Konserten innehåller bl.a. låtar ur den traditionella tangorepertoaren, nykomponerad musik av Juan Esteban Cuacci, argentinsk folkmusik, finsk tango och musik av Astor Piazzolla.
 
Claudia Pannone
Claudia Pannone
Medverkande:
 
Orquesta Tangarte:
Juanjo Passo, bandledare och bandoneonist
Per Tidstrand, cello
Hedda Heiskanen, violin
Irina Binder, violin
Garik Binder, piano
Viktor Auregård, kontrabas
 
Sång:Claudia Pannone (sångerska bl.a. i Gotan Project)
Dansare: Marcela Troncoso & Ruben Marin
Presentatör: Harald Leander
 
Projektet genomförs med stöd av Musikverket, Kulturrådet, Kulturens Bildningsförbund och Helge Ax:son Johnsons stiftelse.