Måndagsmusik: Cuarteto Tangarte, Kanalscenen Malmö Live

Monday @ TBD

Malmö, Sweden

Begränsade platser: Max publikantal är 50 personer i enlighet med gällande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten grundat på regeringsbeslut.

Gig Details

Admission:

Venue Details

Address
Dag Hammarskjölds torg 4
Malmö, 211 18
Sweden
Website:

Läs mer på www.malmolive.se

Kom till en afton på Kanalscenen där vi fördjupar oss både kunskapsmässigt och musikaliskt i tangons passionerade och suggestiva värld.

Tangon, som föddes i hamnområdet i Rio de la Plata, har tagit sig från de ruffigaste bakgatorna i Buenos Aires till de finaste salonger i världen. Tangarte, som under 20 år specialiserat sig på att spela till dans har kavlat upp ärmarna och grävt djupare i musiken. Vad är tango? Varför kan vi inte leva utan den? Varifrån kommer denna musik som drabbar oss med all sin kraft, passion och poesi?

Orquesta Tangarte är en argentinsk-svensk tangoorkester som grundades i Malmö 1999 av bandoneonisten Juanjo Passo med syftet att framföra och sprida tangomusiken från dess födelseplats, Rio de la Plata. Tangartes musik är framför allt den rioplatensiska tangon, med en stor och varierad repertoar från tangons olika stilar och epoker, och spelar både konserter och till dans.

Tangarte har genom åren uppträtt på tillställningar av vitt skilda slag, stort som smått: tangofestivaler, musikfestivaler, konserter och milongas från norr till söder i Sverige, Skandinavien och på en hel del olika platser runt om i världen.

Orkestern bjuder regelbundet in gästartister och har samarbetat med bandoneonisterna Juan José Mosalini, Luis Stazo (Sexteto Mayor), Santiago Cimadevilla och Marcelo Mercadante, pianisterna Juan Esteban Cuacci, Gustavo Beytelmann, Cristian Zarate, Luciano Supervielle, kontrabasisten Ignacio Varchausky samt sångerskorna Claudia Pannone, Susanna Levonen och Marianne Maans. Orquesta Tangarte har också gjort konserter tillsammans med både blås- och symfoniorkestrar.

Orquesta Tangarte har tidigare haft sångarna Juan José Passo (grundare av Tangarte) och Sofia Álvarez Tidstrand, som båda har betytt mycket för bandets framgång och utveckling sedan starten.

Denna kväll kommer orkestern i mindre sättning, som Cuarteto Tangarte –
Juanjo Passo bandoneon, Garik Binder piano, Per Tidstrand cello Hedda Heiskanen violin

Cuarteto Tangarte. Photo: Kennet Ruona ©2019

Cuarteto Tangarte. Photo: Kennet Ruona ©2019