Orquesta Tangarte 20-årsjubileum

Thursday @ 19:00

Stockholm, Sweden

Orquesta Tangarte firar sitt 20-årsjubileum med en helkväll med gästsångerska, dansuppvisning och konferencier.

Gig Details

Venue Details

Address
Skeppsholmskyrkan Stockholm
Sweden

“Svett, smuts och finkultur”

Tangon, som föddes i hamnområdet i Rio de la Plata, har tagit sig från de ruffigaste bakgatorna i Buenos Aires till de finaste salonger i världen. Tangarte, som under 20 år specialiserat sig på att spela till dans har inför denna turné kavlat upp ärmarna och grävt djupare i musiken. Vad är tango? Varför kan vi inte leva utan den? Varifrån kommer denna musik som drabbar oss med all sin kraft, passion och poesi?

Tangarte tror sig ha hittat svaret och tillsammans med sångerskan Claudia Pannone (Gotan Project), presentatören Harald Leander (skådespelare och regissör) och dansarna Marcela & Ruben bjuder de publiken med på sin upptäcktsfärd: Bakåt i historien till tangons rötter i rytmerna och folkmusiken. Därifrån, via den traditionella dansanta tangon, längs snåriga vägar till nya utkristalliserade stilar, såsom finsk tango och nykomponerade skräddarsydda stycken.

Orquesta Tangarte Photo:Kennet Ruona 2019
Orquesta Tangarte Photo:Kennet Ruona 2019

”Svett, smuts och finkultur” är en konsert för att fira Tangartes 20-årsjubileum. Programmet kommer att åka på Sverige-turné hösten 2019.

Konserten kommer att innehålla bl.a. låtar ur den traditionella tangorepertoaren, nykomponerad musik av Juan Esteban Cuacci, argentinsk folkmusik, finsk tango och musik av Astor Piazzolla.

Medverkande:

Tangarte:
Juanjo Passo, bandledare och bandoneonist
Per Tidstrand, cello
Hedda Heiskanen, violin
Irina Binder, violin
Garik Binder, piano
Viktor Auregård, kontrabas

Sång: Claudia Pannone (sångerska bl.a. i Gotan Project)
Dansare: Marcela Troncoso & Ruben Marin
Presentatör: Harald Leander

Projektet genomförs med stöd av Musikverket, Kulturrådet och Kulturens Bildningsförbund.